Business Coaching

 

BUSINESS COACHING KÉPZÉS

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv által engedélyezett 120 órás tanúsítványt adó képzés (E-000378/2014/D0004)

Kezdés: 2017 február 25.  A képzés egymást követő szombati napokon kerül megtartásra, 9:00-17:45 óráig.

A business coaching napjaink egyik leghatékonyabb és legeredményesebb módszere, amely az üzleti élet szereplőit segíti hozzá sikeresebbé és eredményesebbé válásukhoz.

KIKNEK SZÓL A BUSINESS COACHING KÉPZÉS?

A business coaching képzést  elsősorban közép- és felsővezetőknek, HR-eseknek, trénereknek, pszichológusoknak, mediátoroknak ajánljuk, illetve mindazoknak, akik business coach-ként szeretnének megbízásokat vállalni, vagy vezetőként, szeretnék elsajátítani és alkalmazni a business coaching szemléletét, készségeit, kompetenciáit.

MI A BUSINESS COACHING KÉPZÉS CÉLJA?

A program célja, hogy olyan stabil alapokat nyújtson a résztvevőknek az ICF által definiált coach kompetenciák (pl. eredményes kommunikáció, értő figyelem, hatásos kérdezéstechnika, a tudatosság létrehozása, akcióterv készítése, stb.) fejlesztésén és coaching eszköztár (pl. motiváció feltérképezése, diagnózis felállítása,  a DISC-alapú ügyfél-karakterisztika, a konfliktuskezelés és a coaching időgazdálkodás stb.) bemutatásán keresztül, amelyek segítségével képesek lesznek egyéni és csoportos coaching foglalkozások önálló lefolytatására.

MIBEN FEJLESZTJÜK A RÉSZTVEVŐKET?

A coaching alapokon (pl. önismeret, önreflexió, saját motivációs rendszer feltérképezése, asszertív kommunikáció, hatásos kérdezéstechnika, értő figyelem elsajátítása) túl nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlati képzésre, mint például vállalati közegben vezetők coach-olása, a business coaching egyedi elemeinek (pl. célkitűző háromszög-beszélgetés, shadow-coaching vagy etikus visszajelzés a megrendelő számára)  gyakorlására. A program során külön modulban oktatjuk a coaching vállalkozás elindításához, az “én-márka” (self-branding) felépítéséhez szükséges tudnivalókat.

MIÉRT VÁLASSZAM A VISTA BUSINESS COACHING KÉPZÉSÉT? 

Mert itt Én

 1. Gyakorlatorientált képzésben részesülök (tapasztalatszerzés vállalati közegben)
 2. Lehetőséget kapok a shadow-coaching gyakorlására
 3. 2-in-1: a tanfolyam keretein belül elsajátíthatom
  az Action Learning (speciális team coaching) módszertant is
 4. Megismerem a DISC-alapú kliens-karakterisztikát
 5. Több, mint 50 coaching eszközt fogok elsajátítani
 6. Bővítem a vezetői tudástáramat (pl. szituatív vezetés) és megismerem a vezetői szakzsargont
 7. A saját coaching vállalkozásom elindításában is támogatnak a coach-trénerek
 8. Egyedülálló mentor-programban részesülök, amely a képzés elvégzése után is folytatódik:
  saját mentorom lesz, akitől folyamatos támogatást kapok
 9. Szupervízióban is részt vehetek
 10. Részletes nyomtatott és elektronikus tananyagot kapok.

A business coaching képzési programunkban közreműködő tréner:

Besnyi Erika ACC

Nemzetközi nyelvtanárként kezdetben az angol nyelvvel kapcsolatos munkái kötötték le: tanított, tolmácsolt, fordított, és számos angol nyelvkönyvet írt. Majd az üzleti világba átigazolvacéget vezetett, és a megkereséseknek eleget téve, 8 évet dolgozott különböző multiknál (AVIVA, ING, Provident) képzési és fejlesztési vezetőként és executive coach-ként. 2008-ban az elsők között végzett a European Coaching Association és a Dr. Bodó Training közös szervezésében indított Business Management coach-képzésen. 2014-ben Action Learning facilitátori, 2015-ben pedig ACC minősítést szerzett. Specializációja az Enneagram és a DISC személyiségtipológia, amelyeket remekül kamatoztat trénerként és coach-ként is.

Missziója ez emberek közötti kommunikáció javítása, és olyan iskolák és alapítványok támogatása, amelyek humanista szemlélettel, mély elfogadással és lelkesedéssel valami újat, egyedit alkotnak vagy segítenek másoknak.

A képzésben közreműködő coach-trénerek a hazai business coach szakma elhivatott képviselői, tagjai az ICF-nek és nemzetközi ACC minősítéssel rendelkező szakemberek, akik több éves, multinacionális vállalatnál vezetőként szerzett tapasztalattal is rendelkeznek.

További információk a Business Coaching képzésről

A képzés tervezett kezdési időpontja  2016. február 25.

A képzés időtartama összesen 120 óra. Egymást követő szombati napokon kerül megtartásra, napi 10×45 perces időtartamban (9:00- kb.17:45) + 1 VIZSGANAP.

A kiscsoportos (max. 14 fő) program kezdési időpontja a jelentkezők létszámától függ. A képzés minimum létszám (6 fő) esetén indul.

Tervezett befejezés (figyelembe véve a csoport igényeit): 2017. május.

A képzésen való részvétel feltétele:minimum középfokú bizonyítvány (érettségi) megléte.

A képzés részvételi díja: 580.000 Ft/fő (áfa mentes), amely igény esetén részletekben is fizethető. Az ár tartalmazza a jegyzet, illetve a vizsga díját is.

Vizsga: A business coach jelöltek az egyes modulok végén írásbeli tesztvizsgát írnak, majd a képzés zárásaként a KÜLSŐ CÉGNÉL VÉGZETT coaching folyamatról 10-15 oldalas szakdolgozatot írnak, illetve a program végén szóbeli vizsgát tesznek.

Tanúsítvány: A teljes programot elvégzők a képzés végén kapnak tanúsítványt, mely kiadásának feltétele az aktív részvétel a gyakorlatokon, a hatékony, együttműködő részvétel a teljes képzés ideje alatt. A résztvevő hiányzása nem lépheti túl a megengedett 15%-os mértékét. A tanúsítvány kiadásának további feltétele a program írásbeli záróvizsgájának legalább „Megfelelt” szintű teljesítése.

A képzéssel kapcsolatos kérdésére örömmel válaszolunk!

az alábbi telefonszámon vagy e-mail címen: info@vistaverde.hu

Kovács Zoltán 06 70 321 18 69;

Erdeklodom_gomb